Nieuws_nov_2011
Lintjes voor jonge Leidse Helden | 25-11-2011

Webredactie
Op vrijdag 18 november reikte SP-wethouder Roos van Gelderen (Jeugd, Zorg en Welzijn) voor de eerste keer de Leidse Jeugdlintjes uit. Tien jongeren tussen de 13 en 17 jaar ontvingen op het stadhuis een lintje vanwege hun inzet voor de Leidse samenleving.
Vier van de 10 jongeren zijn leerlingen van het Stedelijk Gymnasium. Afgelopen jaar deden zij op vrijwillige basis een maatschappelijke stage. Niet een, maar zelfs twee stages deden deze vier jonge meiden. Het feit dat ze deze stages op vrijwillige basis deden (het is voor klas 5 nog niet verplicht) en de diepgang van de stages waren redenen genoeg om de vier meisjes als jonge helden te bestempelen en ze een lintje te geven. Selomi Koster, Tatiana van Steveninck, Iza Keuter en Machteld van der Wouden waren blij verrast dat stagecoördinator mevr. Hakkaart hen had genomineerd voor het Leidse lintje. Nog blijer waren zij toen ze begrepen dat zij daadwerkelijk een lintje zouden krijgen.
Tatiana van Steveninck, Selomi Koster, Machteld van der Wouden en Iza Keuter van het Stedelijk Gymnasium volgden op vrijwillige basis niet één, maar twee maatschappelijke stages. Zo zetten zij zich in voor bijvoorbeeld het maatjesproject van Libertas/Merenwijkschool, het Leesproject van de brede school Merenwijk en het project M25.

Wouter ten Bosch en Allard van Duijn van het Da Vinci College bouwden een website met een virtuele tentoonstelling van vrolijke apparaten. Deze apparaten werden eerder dit jaar gemaakt door Leidse basisschoolleerlingen voor een project van Technolab en Museum Boerhaave. Johanna Callies van het Bonaventuracollege deed vier weken lang ontwikkelingswerk in Buffalo City (Zuid-Afrika) voor het project Keys for Kids. Nu ze terug is in Nederland blijft ze zich inzetten voor dit goede doel. Hamza Bardaa helpt vrijwillig in Slaaghwijk en werkt in elk vrij uurtje aan de bouw van de nieuwe moskee. Fenna Posthuma van het LRC DIOK coacht en traint haar jeugd rugbyteam. Pascal Velting zet zich in voor De Zijl Zwemsport door onder meer hulp bij zwemlessen en het jaarlijkse jeugdkamp.

Kijk ook op youtube.