Nieuws_nov_2010
LEMUN: World in Crisis | 19-11-2010

Charlotte van Rooden, Head of Press and PR 2010
Eline Westra, Deputy Head of Press and PR 2010
Drie dagen lang debatteren in het Engels met leeftijdsgenoten van over de hele wereld.  LEMUN komt er aan! Van vrijdag 19 tot en met zondag 21 november zal dit jaarlijks terugkerende evenement weer plaatsvinden op onze school. LEMUN (Leiden Model United Nations) is een Engelstalige simulatie van de Verenigde Naties waarbij meer dan 450 middelbare scholieren van over de hele wereld naar Leiden komen. Het thema van dit jaar is “World in Crisis” en onder andere scholieren uit Hongarije, Italië, Slowakije, Zweden en de Verenigde Staten zullen zich hierover in het debat storten.

Onder de deelnemers is ook een groot aantal bovenbouwleerlingen van het Stedelijk Gymnasium Leiden. Daarnaast wordt het hele evenement, onder leiding van docenten Hans Prins en Yuri Robbers, door leerlingen georganiseerd. Samen zorgen zij ervoor dat lokalen veranderen in debatzalen, dat de catering goed verloopt, dat de gasten worden ontvangen en nog veel meer.
Tijdens LEMUN 2010 zullen er drie dagen lang in verscheidene commissies verhitte discussies gevoerd worden over actuele onderwerpen uit de wereldproblematiek. Om de simulatie compleet te maken zal worden gedebatteerd volgens de officiële debatregels van de Verenigde Naties. Ook zullen verschillende experts een bijdrage leveren aan het debat door als gastspreker op te treden.

Bent u benieuwd geworden? Sinds een aantal jaren kan elke belangstellende een kijkje achter de schermen nemen door mee te doen met de Parents Tour. Klik hier voor meer informatie en aanmelding.