Nieuws_nov_2015
LEMUN Tour voor ouders en docenten | 12-11-2015

Noortje van Randwijk
Het is alweer bijna tijd voor onze eigen Leiden Model United Nations (LEMUN)! Vanaf vrijdag 20 november zullen leerlingen van over de hele wereld, uit landen als Egypte, Engeland, Qatar, Saudi Arabië, Zweden en Georgië op Athena bij elkaar komen om te debatteren over wereldproblemen. Ook leerlingen uit alle leerjaren van het Stedelijk doen hieraan mee: sommigen staan als delegates zelf in de schoenen van VN-diplomaten en anderen zullen helpen bij de organisatie als stafflid, admin, catering, journalist of fotograaf. Maar ook docenten en ouders van deelnemers zijn welkom om langs te komen! Iedereen die deze bijzondere conferentie van dichtbij wil meemaken of de sfeer wil proeven, kan zich opgeven om deel te nemen aan de LEMUN Tour op zaterdag 21 november of zondag 22 november.

Deze tour is een exclusieve kans om alle interessante aspecten van LEMUN binnen een paar uur te zien. We zullen u rondleiden langs verschillende commissies waar het debat aan de gang is, zoals bijvoorbeeld de welbekende ‘Security Council’ en de speciale ‘Historical Committee’. Verder zullen er unieke plekken worden aangedaan als de ‘Editor’s Office’ van de LIME (LEMUN’s dagelijkse nieuwsblad) en de ‘Crisis Committee Head Quarters’ (CCHQ). Ook krijgt u de kans om zelf deel te nemen aan een debat.

De tour begint op beide dagen om 11:00 uur en zal afgelopen zijn rond 13:00 uur. Niet alleen ouders en docenten kunnen zich opgeven, ook broertjes en zusjes, opa’s en oma’s, vrienden en vriendinnen, buurmannen en buurvrouwen zijn van harte uitgenodigd. Opgeven kan door te mailen naar info@lemun.org o.v.v. ‘LEMUN Tour’. Vermeld hierbij de dag waarop u wenst mee te doen (zaterdag of zondag) en de voor- en achternamen van alle deelnemers. We hopen u te zien bij LEMUN!

www.lemon.org