nieuws_nov_2016
LEMUN tour | 10-11-2016

C. van Oijen
Na al die jaren op deze school nog steeds geen idee wat LEMUN precies inhoudt? Benieuwd naar waar uw kind, kleinkind, vriend of vriendin zich nou al die weken mee bezig heeft gehouden? Of gewoon even de bijzondere sfeer van deze internationale conferentie willen proeven? Meld u aan voor de LEMUN tour 2016!
Het is al bijna zo ver: LEMUN 2016. LEMUN staat voor ‘Leiden Model United Nations’ en is één van de extra-curriculaire activiteiten die bij ons op school, het Stedelijk Gymnasium Leiden, georganiseerd worden. Een ‘Model United Nations’ is kort gezegd een simulatie van de Verenigde Naties, waarbij scholieren uit allerlei landen als delegates elk een land vertegenwoordigen en in committees debatteren over wereldproblemen in verschillende categorieën als mensenrechten, milieu en economie. Dit alles gebeurt aan de hand van resoluties en via de richtlijnen van de Verenigde Naties.
Jaarlijks mogen we zo’n 450 leerlingen van scholen uit het binnen- en buitenland verwelkomen, waaronder dit jaar scholen uit Libanon, Egypte, Nepal en Tunesië. Veel leerlingen van onze school zijn al maanden druk bezig met het voorbereiden van LEMUN. Of het nu Delegates, Admins, Staff-leden, Student Officers, leden van de Catering of leden van het Press-team zijn, allen zullen zij 18, 19 en 20 november laten zien wat hen de afgelopen tijd heeft bezig gehouden. En u kunt een kijkje komen nemen!
Wij willen ouders, grootouders, broertjes, zusjes, vrienden, vriendinnen en alle andere geïnteresseerden uitnodigen om op 19 en 20 november deel te nemen aan de LEMUN tour. Deze tour is een exclusieve kans om alle interessante aspecten van LEMUN binnen een paar uur te zien. We zullen u rondleiden langs verschillende commissies waar het debat aan de gang is, zoals bijvoorbeeld de ‘Security Council’ en de zeer speciale ‘Historical Committee’. Verder zullen er unieke plekken worden aangedaan als de ‘Editor’s Office’ van de LIME (LEMUN’s dagelijkse nieuwsblad) en de ‘Crisis Committee Head Quarters’ (CCHQ). Ook krijgt u de kans om zelf deel te nemen aan een debat.

Datum:           Zaterdag 19 november en zondag 20 november
Tijd:               Van 11:00 tot 13:00 Locatie: Stedelijk Gymnasium Leiden,
Locatie:         Athena (Fruinlaan 15)
Taal:              Nederlandstalig
Kleding:          Netjes (in pak is niet verplicht)
Doelgroep:      Iedereen is welkom! Niet alleen docenten en ouders van delegates, ook grootouders, broertjes, zusjes, buren,  sporttrainers, etc.
Kosten:          Gratis
Inschrijven:     Met een e-mail naar l.takken@gymnasiumleiden.nl, waarbij u de dag dat u wil komen en de voor- en achternamen van alle deelnemers die u wenst in te schrijven vermeldt, o.v.v. ‘LEMUN Tour’.

Voor meer informatie kunt u altijd mailen naar l.takken@gymnasiumleiden.nl, of een kijkje nemen op onze website.
We kijken er naar uit u op LEMUN te verwelkomen!