Nieuws_dec_2013
Lemun 2013 | 05-12-2013

C. van Oijen
“We yield the floor back to the president” heeft veelvuldig geklonken in de lokalen van onze school tijdens deze 12e editie van Leiden Model United Nations, oftewel LEMUN. Met deze zin sluiten vele VN afgevaardigden hun betoog af en geven het woord terug aan de voorzitter. Zo’n 390 afgevaardigden afkomstig vanuit scholen uit landen als Zweden, Nederland, Slowakije, Turkije, Duitland, Polen, Frankrijk, Cyprus, Wit-Rusland en de Verenigde Staten hebben tijdens drie dagen in het Engels gedebatteerd over een veelvoud van onderwerpen. De conferentie – georganiseerd door een bestuur van een twintigtal leerlingen uit klas 5 en 6 – had het thema "War and Peace". In totaal zo'n 120 leerlingen van onze school waren verantwoordelijk o.a. voor het "housing" programma, de catering en het ombouwen van de lokalen naar VN commissies. De inzet van de eerste en tweedeklassers als "administrative staff" zorgde ervoor dat het overleg in de commissies soepel verliep. De Limetta en Lime staff zorgde voor mooie filmpjes en interessante krantjes. Al met al zijn het een aantal leuke, leerzame en speciale dagen geweest. Meer informatie is te vinden op onze website www.lemun.org en onze Facebook pagina. Wij willen iedereen bedanken voor hun ondersteuning, inzet en enthousiasme om ook deze LEMUN editie weer tot een groot succes te maken. “We yield the school back to the principal”. Tot volgend jaar!