Nieuws_sep_2017
Lemun | 19-09-2017

Raisa Mulder, Secretary LEMUN 2017

Beste docent, ouder, grootouder of andere geïnteresseerde,

Dit jaar zal er weer een LEMUN-conferentie plaatsvinden op het Stedelijk Gymnasium Leiden te Athena. Dit is een jaarlijks georganiseerd event voor en door leerlingen van het Gymnasium en daar buiten. Het is de afkorting voor 'Leiden Model United Nations' en het houdt in dat er een simulatie van de Verenigde Naties wordt gemaakt. Hierbij vertegenwoordigen scholieren als 'delegate' elk een land en wordt er gedebatteerd over wereldproblemen. Dit alles gebeurt aan de hand van resoluties en via de richtlijnen van de Verenigde Naties. Dit jaar zal LEMUN plaatsvinden van 17 -19 november.

Dit alles is mogelijk door een bestuur van leerlingen, de STAFF, die jaarlijks wordt samengesteld. Zij zijn hard nodig vanwege het grote organisatorische aspect dat achter LEMUN zit. Zo verwelkomen wij rond de 450 mensen op onze school van binnen- en buitenland. Dit jaar zullen scholen uit landen als Libanon, Griekenland, Nepal en Tunesië aanwezig zijn. Wij stimuleren hiermee de ontwikkeling van retorische en diplomatieke vaardigheden voor iedereen.

LEMUN zorgt elk jaar drie dagen lang voor een bijzondere sfeer en een unieke ervaring voor alle aanwezigen. Het is dan ook om die reden dat er op zaterdag en zondag een LEMUN tour wordt georganiseerd voor ouders, grootouders en andere geïnteresseerde die een familielid hebben die mee doet als delegate of STAFF lid aan LEMUN. Mocht U interesse hebben in een informatieve rondleiding tijdens LEMUN kunt u de informatie om u aan te melden vinden in bijgevoegde link.