Nieuws _mei 2018
Le petit Nicolas op het Stedelijk Gymasium | 08-05-2018

Marjoleine de Jong en Eline van Moorsel
Na lang voorbereiden was het op dinsdag 17 april eindelijk zover: leerlingen uit klas 2 voerden een toneelstukje uit Le Petit Nicolas op!
Vier scholen uit vrijwel alle hoeken van Nederland hadden eveneens met hun leerlingen een toneelstukje voorbereid. Zij waren bij ons op school op visite.
Na een kennismakingsronde met spelletjes en een quiz georganiseerd door oud-deelnemers aan dit project, was het tijd voor de generale repetitie. Omdat de leerlingen in de wereld van Le Petit Nicolas schooluniformen dragen, had iedereen een donkere broek en een witte blouse aan. Gemakkelijk herkenbaar dus!
Na de generale repetitie waren er typische Franse crêpes als lunch, verzorgd door oud-deelnemers uit klas 4! Rond 12h30 begon de theatervoorstelling. Na het Sint-Odulphus Lyceum uit Tilburg en het Fioretti College uit Lisse, was onze school aan de beurt met het stukje “On a parlé dans la radio”. Nog niet eerder ging het stukje zo goed! Complimenten stroomden binnen over goed acteerwerk en prima Franse uitspraak! Félicitations!
De dag werd afgesloten met de stukjes van het Ichthus College Veenendaal en de Werkplaats Kees Boeke uit Bilthoven die beide ook super acteerwerk en mise-en-scène hadden voorbereid. Na een groepsfoto was deze editie van het theaterproject Le Petit Nicolas weer ten einde. Op naar een volgende editie! Alle (oud-)deelnemers en organisatoren: BRAVO!!!