Nieuws_apr_2015
Le Petit Nicolas au théâtre français | 16-04-2015

Marjoleine de Jong en Eline van Moorsel
Tijdens het Festival du Théâtre français op 14 april hebben negen leerlingen uit klas 2 van zowel Athena als Socrates een verhaal van Le Petit Nicolas op de planken gezet: helemaal in het Frans! Aan dit project deden zes scholen uit het hele land mee. Van iedere school presenteerde een groepje tweedeklassers een zelfgekozen verhaal uit Le Petit Nicolas, een Franse kinderboekenserie. De voorstelling vond plaats in het theater van de WP Kees Boeke in Bilthoven, in het bijzijn van ouders, docenten en leerlingen. Het Stedelijk heeft Djodjo gespeeld, een verhaal over een Engelse jongen die bij Nicolas in de klas komt om Frans te leren. Hij pikt echter een bijzonder vocabulaire op door zijn nieuwe klasgenoten... Reden om het maar bij één dag in Nicolas' klas te houden?! Valerie, Iris, Charlotte, Havaska, Huib, Jeroen, Ali, Miriam en Valentina hebben het geweldig gedaan, het publiek aan het lachen gemaakt en heel knap in het Frans een toneelstuk gepresenteerd. C'était drôlement chouette!