nieuws_mrt_2016
Le 31 ième Concours Interscolaire ‘La Francophonie sur scène’ | 05-04-2016

Marloes Meijer, namens de sectie Frans
Afgelopen donderdag 31 maart deden vier leerlingen uit klas 3Q mee aan de finale van het 31e Concours Interscolaire; Isa van Sasse van IJsselt, Lieke van Zijl, Jenny Xie en (stand-in voor Julia Pluim) Daphne Rasser. Dit jaar was het thema van het concours ‘La Francophonie sur scène’.
In aanloop naar de finale, brachten leerlingen op verschillende scholen in Nederland allerlei aspecten van een Franstalig land ten tonele, middels zang, dans, rap, slam of theater. De beste voorstellingen dongen mee naar een plaats in de landelijke finale op het Stedelijk Gymnasium Utrecht.
Na een prachtig optreden in de klas, waren onze leerlingen uit 3Q geselecteerd voor het Concours. Ook op dit podium hielden zij de eer van het Stedelijk Gymnasium Leiden hoog met een zelfgeschreven, geheel Franstalig toneelstuk over Le Maroc.
Na een gezellige middag, geheel in het teken van ‘le plaisir d’apprendre’, gingen de dames tevreden naar huis, een ervaring rijker en met een goodie-bag vol leuke spullen van TV5 Monde en l’Institut Français!