Nieuws_dec_2013
LAPP-TOP | 19-12-2013

Decanen
De uitslag van het LAPP-Top onderwijsprogramma van de Universiteit Leiden is bekend. Ondanks een record aantal aanmeldingen van 507 leerlingen van scholen uit Zuid- en Noord-Holland, zijn van onze school 19 leerlingen geselecteerd, ook een record. We zijn heel blij met dit fantastische resultaat!
Wat houdt LAPP-Top precies in? Een aantal opleidingen van de UL heeft speciale modules ontwikkeld voor getalenteerde scholieren uit klas 5 en 6, die naast het verplichte curriculum op school iets extra’s willen doen. Tussen januari en april gaan deze leerlingen colleges volgen in bijvoorbeeld Japans, Life, Science and Technology, Rechtsgeleerdheid of Sterrenkunde. De collegecyclus wordt op 24 april 2014 afgesloten met een gezamenlijke slotbijeenkomst, waar namens iedere opleiding door enkele deelnemers een presentatie wordt gehouden. Ook ontvangen alle deelnemers een certificaat.
De volgende leerlingen zijn geselecteerd:
Athena: Annewies Hilberink, Floor Bagchus, Floris van der Poest Clement, Margit Bor, Merel de Waard, Beatrijs Hartman, Anna van Beek, Ayana Jung, Fay van Tussenbroek, Laura van Kan, Liesbeth Kooper, Lieve van Ommen, Linda de Hooge, Willemijn de Boer, Jelle Mes
Socrates: Florian van Strien, Floris Zeven, Maxim Bax, Else Abrahams