Nieuws_okt_2011
LAPP-Top | 24-10-2011

Decanen
Wat is LAPP-Top? LAPP-Top is een onderwijsprogramma voor getalenteerde en gemotiveerde leerlingen voor klas 5 en 6. Dit programma is opgezet door de Universiteit van Leiden en staat voor Leiden Advanced Pre-university Programme for Top students.

Leerlingen krijgen de kans een kijkje te nemen in de wereld van de wetenschap. In 2012 worden zestien verschillende programma’s aangeboden uiteenlopend van de collegereeks  Klassieke conflicten: van Thucydides in Irak tot Plato in de rechtszaal (Griekse en Latijnse taal en cultuur) tot Ontdekkingsreis door het heelal (Sterrenkunde). Op de website en in het informatieboekje zijn de titels van de andere programma’s te vinden.

De bijeenkomsten vinden plaats in de periode januari tot en met april (gemiddeld zo’n acht keer) en wordt afgesloten met een gezamenlijke slotbijeenkomst op vrijdag 26 april 2012.

Wanneer is LAPP-Top iets voor jou?
Als je nieuwsgierig en kritisch bent. Graag een kijkje wil nemen op de universiteit. Gemotiveerd bent en het aankan naast het normale schoolwerk iets extra te doen. Dan is LAPP-Top iets voor jou.

Hoe doe je mee met LAPP-Top?
Wanneer je in klas 5 of 6 zit dan kan je een uitgebreide en overtuigende motivatiebrief schrijven en deze uiterlijk woensdag 2 november 2011 mailen aan de decaan op je locatie. Indien je brief door ons goedgekeurd wordt, hoor je daarna van ons wanneer er een persoonlijk gesprek volgt.

Hoe kom ik aan meer informatie?
www.iclon.leidenuniv.nl/vwo-wo/lapp-top/
- Informatieboekje (af te halen bij de decanen)
- Coördinator LAPP-Top: decanen