Nieuws_mrt_2012
Klas 3 Historische Crisisdag! | 02-04-2012

Sectie geschiedenis - Sabine te Rietstap
Een dag lang zag klas 3 schoolbreed in de crisis. Oude kleren, in de rij voor de soep, zwervend en bedelend door school, slapen op en onder karton, zo bracht klas 3 donderdag 8 maart de schooldag door. Het was voor het vak geschiedenis: een crisisdag om te beleven wat Amerikanen beleefden in de jaren dertig. Er werd ook muziek gemaakt, op Athena een heuse bigband en een blues-band en een wervelende dansgroep, die helemaal in stijl de trapleuning afzwierde om, Charlestone en Shimmy dansend, de jaren dertig te beleven. De sectie geschiedenis steunde voor het muzikale deel van de dag op de expertise van de sectie muziek die met veel enhousiasme aan deze projectdag meehielp. Speciale aandacht verdienden ook de vele fotografen die in navolging van Walker Evans en Dorothea Lange de crisis op de beeldplaat probeerden te vangen. De schitterendste reproducties van klassieke foto’s waren te bewonderen. Maar bovenalles maakte klas 3 er gisteren een feestje van. Iedereen deed mee, iedereen stond in de soeprij, iedereen had veel plezier tijdens alle creatieve uitvoeringen. Het best was dat te zien bij het grote koor dat bij aanvang van de eerste les en in de grote pauze zong. Op Athena onder bezielende leiding van Hans Prins en Otto van Dijk. Het was een historische dag op school, voor het eerst was een crisis een feestje. Alle derdeklassers, de sectie muziek en het OOP, heel erg bedankt voor jullie inzet.