Nieuws_sep_2013
Klas 2: Ga mee naar Icarus! | 23-09-2013

Sectie Natuurkunde
Icarus at the Edge of Time
is het verhaal van een moedige jongen die de ongelofelijke macht van een zwart gat uitdaagt. Deze overweldigende voorstelling, met orkest, animaties en een live-verteller, geeft een moderne draai aan een klassieke mythe. Een publiek van alle leeftijden wordt meegenomen op een wervelende reis door ruimte en tijd, naar de grenzen van ons begrip. Op muziek gezet door Philips Glass, vertolkt door het Metropole orkest onder leiding van Arjan Tien, met beelden van Al + AL, geschreven door Brian Greene en Henry Hwang, en verteld door Job Cohen. Brian Greene opent de voorstelling met een introductie over de algemene relativiteitstherorie en zwarte gaten, en de prikkelende mogelijkheid van tijdreizen die ze bieden. Er zal ook een speciaal optreden zijn van ESA-astronaut André Kuipers. (van de site van  het World Science Festival http://worldsciencefestival.com/nl/main/about_wsfa/ )

Voor deze bijzondere voorstelling op vrijdag 4 oktober van 18.00 uur tot 20.00 uur in het Muziekgebouw aan het IJ zijn er 50 vrijkaarten voor tweede klasleerlingen. We gaan met de trein naar Amsterdam, daarvoor moet iedere leerling wel zelf betalen.
Leerlingen die mee willen, kunnen zich uiterlijk woensdag 11 september per mail opgeven bij mw. Teske (w.j.teske@gymnasiumleiden.nl) of mw. Callies (c.callies@gymnasiumleiden.nl). Als er meer dan 50 belangstellenden zijn, dan zal er worden geloot.

Een fantastische kans om een stuk spannende natuurkunde op een bijzondere manier te zien.