Nieuws_dec_2012
Kinderrechtenfilmfestival | 06-12-2012

Franca Verheijen
Op 20 november was de Dag van de Rechten van het Kind. Het Kinderrechtenhuis in Leiden besteedde aandacht aan deze dag door een kinderrechtenfilmfestival te organiseren. Het Kinderrechtenhuis is gevestigd in het voormalige weeshuis, aan de Hooglandse Kerkgracht. Met meer dan tachtig tweedeklassers zijn docenten van de sectie geschiedenis naar het festival gegaan om de film Lost in Africa te zien. Deze film over het Deense geadopteerde jongetje Simon maakte veel indruk. Het liet beelden van de sloppenwijken van Nairobi zien en van corrupte Keniaanse politieagenten. In het begin werd nog vrolijk gekletst, maar al snel werd het muisstil. De filmvoorstelling sloten de leerlingen af door vragen te stellen aan een Keniaanse vrouw, die sinds de jaren tachtig in Europa woont. De geschiedenisdocenten besteden de komende weken extra aandacht aan onderwerpen als democratie, grondwet en rechtsstaat.