Nieuws_nov_2010
Kerstactie van start! | 08-11-2010

Saskia Hakkaart, Jeroen Pouw, Annemieke Schumm
Afgelopen week zijn de leerlingen uit klas vier begonnen met de enorme organisatie van de grote kerstactie in de derde  week van december. Ondanks het feit dat de scholen gesplitst zijn,  zullen Socrates en Athena zich in zetten voor het gezamenlijke doel en zal er een intensieve samenwerking plaats vinden.
Met grote meerderheid hebben de leerlingen als goede doel het Albinoproject van het VDT team gekozen.
Jan en Ans Verkaart zijn in 1990 begonnen met het opzetten van het Verkaart Development Team. Zij initiëren tal van projecten in Afrika.
De keuze van project komt van Anne-Mieke van Strien, wier moeder ook op bezoek is geweest bij dit project in Kenia. Albinisme is een erfelijke afwijking die in Afrika bij veel meer mensen voorkomt dan in andere werelddelen. Door gebrek aan pigment zijn Albino’s bij blootstelling aan UV-straling extra kwetsbaar voor huid en oogproblemen. Het ontstaan van tweedegraads verbrandingen, huidkanker en blindheid zijn helaas geen uitzonderingen. Daarnaast worden Albino’s door hun afwijkende huid- en haarkleur enorm gediscrimineerd en worden zij door grote delen  van de bevolking gezien als een vloek die allerlei ongeluk zal brengen. Maar ook geloven sommige mensen dat het haar en de huid van Albino’s genezing kan brengen tegen bijvoorbeeld aids. Albino’s lopen soms werkelijk gevaar voor eigen leven.
Het VDT team steunt het Albinoproject met preventieve middelen, oogtests, corrigerende brillen en zet zich in tegen het bestrijden van vooroordelen door middel van bewustwordingscampagnes.
De leerlingen van het Stedelijk Gymnasium gaan er een fantastische kerstactie van maken, waarbij een belangrijk doel natuurlijk het inzamelen van geld  is. Maar daarnaast zijn samenwerking, lol, talentontwikkeling en het creëren van een fantastische kerstsfeer een net zo belangrijk onderdeel.
Op It’s en via de website van school zal iedereen op de hoogte gehouden worden van de vorderingen.
De namen van de hoofden van de commissies op Athena en Socrates staan hier.