Nieuws_dec_2009
Kerstactie 2009 van start | 25-02-2010

Sven Kruizinga
Klas 4 is er al weken mee bezig: de kerstactie. Deze week gaan we maandag, dinsdag en woensdag geld inzamelen voor de stichting Shoulder 2 Shoulder. Die helpt straatkinderen in Kenia een bestaan opbouwen. De hele school gaat de komende dagen genieten van onder meer loterijen, zelfgebakken cakes en spannende weddenschappen met docenten in de pauze. In de les krijgen ze serenades en rozen. Dinsdagmiddag en maandag- en woensdagavond is er de kerstparade, die dit jaar gebaseerd is op de film ‘O brother, where art thou?’. De leerlingen acteren en zingen onder begeleiding van live muziek, die ook door vierdeklassers gespeeld wordt. Op die avonden zijn ook speciale kerstkaarten te koop. Volg de laatste ontwikkelingen van de kerstactie op de kerstactiewebsite.

Ouders die graag een steentje willen bijdragen, kunnen cakes bakken, hun kinderen financieel ondersteunen, kerstkaarten kopen of naar het toneelstuk gaan. Ook heeft de actie een eigen girorekening, waarop stortingen welkom zijn: 9438539 t.n.v. Kerstactie Stedelijk Gymnasium Leiden.

Afgaande op de inzet van de leerlingen, wordt deze laatste editie van de kerstactie in één hoofdgebouw een groot succes. Het economisch klimaat zit dan misschien niet mee, maar met zoveel enthousiasme en energie kán het eigenlijk niet misgaan: de Kerstactie 2009 wordt een prachtige, feestelijke afsluiting van dit kalenderjaar.