Nieuws_dec_2009
Kerstactie | 25-02-2010

Sven Kruizinga
Met de kerstactie van 2009 in aantocht, is er goed nieuws over de actie van vorig jaar!
Via de organisatie IBISS is er het afgelopen jaar hard gewerkt aan de bouw van een nieuwe school in de sloppenwijk “Porta do Céu” in Rio de Janeiro.

De bouw heeft een aantal tegenslagen gekend, maar de school is toch sinds oktober in gebruik. Het gebouw is zelfs groter dan gepland en heeft nu vier leslokalen voor de kinderen in plaats van twee. Bovendien zijn er plannen om uit te breiden met een tweede verdieping.
Op dit moment heeft de school 128 leerlingen die hun achterstand ten op zichte van de ‘normale’ leeftijdsgenoten inhalen, waardoor deze kinderen voorbereid naar een lagere school kunnen gaan. De school wordt in de wijk goed ontvangen, mede dankzij de gratis maaltijd die de leerlingen tussen de middag krijgen.

Hopelijk wordt de kerstactie voor straatkinderen in Kenia dit jaar net zo’n groot succes! Volg de kerstactie 2009 op deze website.