Nieuws_feb_2012
Ken je klassieken | 02-03-2012

Frank Zeven en Jaap Toorenaar
Dinsdag 29 februari heeft op Socrates de voorronde plaatsgevonden van de grote “Ken Je Klassieken Quiz”. Uit een groep enthousiaste kandidaten konden vier leerlingen zich uiteindelijk plaatsen. Vijftig gevarieerde vragen over mythologie, literatuur en geschiedenis stelden onze leerlingen op de proef. Weet u welke Romeinse keizer de Etrusken bestudeerde en er een standaardwerk over schreef, dat helaas (tot nu toe...) verloren is gegaan? Weet u wat een parasang is? Daniël van den Berg, Marijn Kerkhoffs, Lotte Meester en Judith van Oijen zijn door naar de regionale ronde, die op 18 maart in het Allard Pierson museum gespeeld gaat worden. Fans zijn natuurlijk van harte welkom. Wij wensen het viertal veel succes om hopelijk door te dringen in de nationale finale, die in ons eigen RMO te Leiden zal plaatsvinden.