nieuws_dec_2016
Ken je Klassieken | 15-12-2016

Jaap Toorenaar
Onder leerlingen uit klas 4 t/m 6 heeft op beide locaties een voorselectie plaatsgevonden voor de internationale quiz-wedstrijd voor scholieren Ken Je Klassieken. De kandidaten werden op hun kennis van de klassieke literatuur, geschiedenis, filosofie en kunst getest.
De vier beste kandidaten per locatie gaan zich op zondag 29 januari in het RMO met andere scholen uit de regio meten om een plaats in de finale te behalen. Deze vindt plaats in de Week van de Klassieken op vrijdagmiddag 10 maart – ook dan in het RMO. Familie en fans zijn van harte welkom en mogen die dagen na de wedstrijd gratis het museum bezoeken. Op Socrates waren de volgende leerlingen de besten: Sil Douma 4d, Rivka Fontijn 6a, Liselotte van der Geer 6c, Joscha Frantzen 6d en Joep Schaeken 6d (van hen zal er een reserve staan). In Athena zullen Michelle van Grol 4f, Marlies de Groot 5g, René v.d. Mark 5m en Helena Danton 6k de locatie vertegenwoordigen.
Deze leerlingen gaan misschien wel de mooiste kerstvakantie van hun leven tegemoet, want ze gaan zich natuurlijk uitgebreid verdiepen in de mooie wereld van de Klassieken!