nieuws_dec_2016
Interview met regisseur Jean-Pierre Jeunet | 01-12-2016

Eline van Moorsel
Athenaleerlingen met Frans in hun pakket hebben gisteren een zeer bijzonder halfuurtje beleefd ! Via Skype hebben zij de Franse regisseur Jean-Pierre Jeunet (bekend van onder andere Le fabuleux Destin d’Amélie Poulain, Un Long Dimanche de Fiançailles, Delicatessen en The Young and Prodigious TS Spivet) mogen interviewen! Zeven leerlingen mochten hem rechtstreeks vragen stellen over zijn werken terwijl hij op elke vraag vanaf het Franse platteland uitgebreid antwoord gaf. Zo zijn we te weten gekomen waarom Audrey Tautou de rol van Amélie speelt, welke scène van Amélie hij zelf het minst geslaagd vindt, één van de personages in die film schrikbarende gelijkenissen vertoont met zijn moeder, Yann Tiersen de muziek al had gecomponeerd voordat het idee voor de film überhaupt bestond (en hij niet zo blij is dat Comptine d’un autre été overal waar hij komt gespeeld wordt….). Ook hebben we gehoord dat hij op dit moment bezig is met een court-métrage gebaseerd op de gedichten van Jacques Prévert… en een superactrice heeft gevonden voor zijn volgende film. Het was een ongelofelijk bijzondere ervaring om Jean-Pierre Jeunet te spreken! Wat een interessante, grappige en aardige man! Un grand merci!!!