mrt_2013
Inktaap in Antwerpen | 11-03-2013

Tim Arnoldus (5A)
Op dinsdag 5 maart zijn we met acht vijfdeklassers, die juryleden waren van de boekenprijs De Inktaap naar de uitreiking in Antwerpen geweest. Hiervoor hadden we de boeken Het voorseizoen (David Pefko), Tonio (A.F. Th. Van der Heijden) en De Nederlandse maagd (Marente de Moor) gelezen en een mooi juryrapport ingeleverd.

De uitreiking vond dit jaar plaats in Antwerpen. Dat was dus een stevig stukje met de trein. Wij  (Anna Schreuder, Jippe Wieringa, Nina van Sonderen, Annelene Schulze, Thije van Es, Imre del Prado, Vicky Trautner en Tim Arnoldus en de leraar Sven Kruizinga) hebben kunnen genieten van gedichten en raps. Ook was er een leuke workshop waar we leerden 'flarfen' en zijn er interessante vragen gesteld aan de schrijvers. Van de drie genomineerde boeken was de onverwachte winnaar Het voorseizoen, die in ons juryrapport laatste was. Onze stem ging naar Tonio.

Voordat het tijd was voor de terugreis, hebben we ook nog even genoten van het prachtige station van Antwerpen. Al met al was het een prachtige dag.