Nieuws_apr_2013
Hulde aan onze universitaire gymnasiasten | 18-04-2013

Sven Kruizinga
Donderdag 11 april kregen 12 gymnasiasten hun Pre University-diploma van de Universiteit Leiden. Zij hebben bijna twee schooljaren een halve dag in de week op academisch niveau onderwijs gehad en onderzoek gedaan. Trots feliciteert de school ze met een succesvolle afronding.
Mee mogen doen aan Pre University College is niet makkelijk: de eisen zijn hoog en de selectie is streng. Minder dan 100 scholieren uit de hele Randstad worden toegelaten. Zij werden afgelopen donderdag in het zonnetje gezet. Van onze school waren van Socrates afkomstig Xanthe Verbeek, Lotte Konings, Olivier Maas, Koen Struijk, Sjoerd Tjalsma en Taco Prins. De deelnemende Athena-leerlingen waren Nadia Bonekamp, Jiawen Chen, Vita van Die, Lucia Grijpink, Freek Hoekstra, Rogier Nell en Maaike Sangster. Hulde aan deze universitaire gymnasiasten.
Cum Laude
Er waren enkele bijzondere eervolle vermeldingen tijdens de diploma-uitreiking. Zo hadden Sjoerd Tjalsma en Vita van Die zo’n goede wetenschappelijke column geschreven, dat ze een professionele workshop speechen aangeboden kregen. Olivier Maas en Rogier Nell zaten tussen de zeven nominaties voor het beste onderzoek (Jan Kijne Prijs). Maaike Sangster was een van de drie Pre-studenten die als spreker mocht optreden tijdens de bijeenkomst. En als klap op de vuurpijl kwamen twee van de drie leerlingen die hun diploma met de vermelding cum laude kregen, van onze school: Lotte Konings en Freek Hoekstra .
Meedoen?
Binnenkort start de voorlichting voor Pre University College in klas 4. Leerlingen die het jaar afsluiten met een 8 of hoger gemiddeld, kunnen zich aanmelden bij de decaan voor meer informatie. Een PUC-diploma geeft in Leiden recht op deelname aan de studie Geneeskunde (dus zonder te hoeven loten). Daarnaast levert het diploma alvast studiepunten op voor iedere Leidse bacheloropleiding. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat PUC-leerlingen vijf modules lang genieten van uniek uitdagend onderwijs op academisch niveau. Voor de meeste deelnemers is het een bijzondere ervaring waar ze nog lang met veel plezier op terug zullen kijken.
Meer informatie is te vinden op deze website. De populair-wetenschappelijke columns van de deelnemers van dit jaar zijn hier te vinden.