Nieuws_jan_2016
Hester Mauduit behaalt C1-niveau Frans | 19-01-2016

Sectie Frans
In december 2015 heeft Hester Mauduit, klas 6, het Franse staatsexamen DALF afgelegd op C1-niveau. Veel van onze leerlingen met Frans in hun pakket doen het DELF-examen (Diplôme des Etudes en Langue française). Zij sluiten hiermee hun opleiding Frans op de middelbare school af met een internationaal erkend certificaat op B1 of B2 niveau. Hester ging echter een stapje verder, en waagde een poging het Diplôme approfondi de langue française op C1-niveau: de verdieping dus! Voor dit examen is Hester afgereisd naar het Institut français in Amsterdam waar ze examen moest doen in de vier vaardigheden spreken, schrijven, lezen en luisteren. Dit week-eind is de uitslag binnengekomen: van de in totaal te 100 te behalen punten, heeft Hester 79 punten behaald! De hele sectie Frans is ontzettend trots op Hester en feliciteert haar met dit prachtige resultaat! Bravo!