nieuws_mrt_2017
Hamburg war supertoll | 28-03-2017

Donna Schumacher en Sofie 't Hart
Na maanden wachten stapten we eindelijk in de trein richting Hamburg, fris en fruitig, onze koffers volgeladen met pakken hagelslag. Nu we dit in de trein zitten te schrijven, zien we iedereen om ons heen langzaam in slaap sukkelen. Een hele week in het Duits en (niet zo) stiekem Engels denken en praten is best vermoeiend... Maar het was het zeker waard!
De gastgezinnen waren onwijs leuk en er werd gezorgd dat het deze verwende Leidse kindjes aan niks ontbrak ;).
We hebben onze ogen uitgekeken bij alle mooie dingen in Hamburg: het Raadhuis, de Elbphilharmonie, maar ook de geweldig grote huizen. Ook is de school natuurlijk prachtig en hebben een aantal leerlingen ons er een leuke interessante rondleiding door gegeven. De Hamburgse haven was erg indrukwekkend en de winkelstraten ook (we zijn tenslotte wel met slechts 6 jongens en maar liefst 30 meisjes). We vonden het allemaal erg leuk hoe de vrije avonden en zaterdag door de Duitse uitwisselingspartners ingepland waren. Een beter beeld van Hamburg hadden we eigenlijk niet kunnen krijgen door onze leuke partners en de vriendelijke leraren. Daarom bij dezen nogmaals bedankt.
Natuurlijk ook de ouders en alle broertjes/zusjes (die soms ook erg lief in het Engels hebben geprobeerd te praten voor ons) bedankt. We'll be back...!
Klik hier voor de website van de school in Hamburg.