Nieuws-sept-2014
Haleidaus: Uitwisseling met Duitsland | 22-09-2014

Sectie Duits, sectie Klassieke talen
Beste vijfdeklassers, de inschrijving voor de Haleidaus is met een week verlengd. Nu de schoolmail weer functioneert, kun je je elektronisch via het sollicitatieformulier op It’s aanmelden voor de vijfdaagse uitwisseling met een van de oudste en meest gerenommeerde gymnasia in Duitsland, het Johanneum in Hamburg. Veel leerlingen hebben zich al aangemeld. Wij zijn op zoek naar nog enkele deelnemers die ons team komen versterken. De secties Klassieke talen en Duits zijn op zoek naar jou als je aan het volgende profiel voldoet:

• je zit in de vijfde klas en je hebt Duits in je pakket;
• je wilt je Duits ook buiten de lessen leren gebruiken;
• je hebt belangstelling voor de Klassieke Oudheid:
• je wilt meer te weten komen en meer kunnen dan in het lesboek staat;
• je wilt je in alledaagse situaties in het Duits kunnen redden;
• je wilt andere jongeren in het Duits over je land en jezelf kunnen vertellen,
• je wilt ze langs de mooiste plekken van Nederland rondleiden;
• je bent geïnteresseerd in het leven van je leeftijdsgenoten in Duitsland;
• je wilt Noord-Duitsland leren kennen en een bezoek brengen aan Hamburg, een van de mooiste steden van Europa.

Wij verwachten je sollicitatieformulier voor 27 september op adres k.s.nijhof@gymnasiumleiden.nl.