Nieuws_apr_2012
Gymnasiasten geslaagd voor Pre-University | 16-04-2012

Sven Kruizinga
Donderdagmiddag 12 april kregen iets meer dan 90 getalenteerde scholieren hun welverdiende diploma na succesvolle deelname aan Pre-University. Maar liefst acht van die leerlingen kwamen van onze school. Het is niet makkelijk om toegelaten te worden tot dit project, maar wij zijn er bijzonder trots op dat het Stedelijk Gymnasium ieder jaar weer ruim vertegenwoordigd is. Anderhalf jaar lang maken de deelnemers een halve dag per week colleges en onderzoeken mee aan de Universiteit Leiden. Deze vrijwillige verzwaring van de schoolweek is natuurlijk ook een verrijking – maar wel een die je aan moet kunnen. Dat konden ( achterste rij vlnr) Jan Willem van Beek, Coen Huibers, Geerten van der Zalm, Charlotte van Rooden en Andriy Gorbenko, evenals (onderste rij vlnr) Thomas Wissink, Sam Arend, Henriëtte Bunschoten en Daphne van Hoven. Niet alleen hebben zij met dit diploma directe toegang tot de studie Geneeskunde verdiend, ook hebben zij bewezen al op universitair niveau uit de voeten te kunnen. Van harte gefeliciteerd!

Geïnteresseerde vierdeklassers kunnen voor meer informatie terecht bij de decaan. De aanmeldingsdeadline is 7 juni.