Nieuws_mrt_2012
Grote Dionysia | 02-04-2012

Siward Tacoma
Het begint al bijna een echte traditie te worden: de Grote Dionysia op het Stedelijk Gymnasium. Donderdagmorgen streden de vierde klassen van zowel Athena als Socrates ieder op hun eigen locatie om de eer het beste toneelstuk van circa 20 minuten, gebaseerd op de klassieke regels van Aristoteles voor een enthousiast publiek van medeleerlingen op de planken te zetten. Er lijkt zich een trend te ontwikkelen waarbij de leerlingen proberen de prestaties van het vorig jaar op zijn minst te aemuleren, zo niet te overtreffen. Dit jaar viel op dat naast het toneelspelen op zich ook veel aandacht was besteed aan decor, muziek, zang en niet te vergeten thematiek. Natuurlijk kwam de liefde aan bod, maar ook het thema van bij een groep willen horen, werd fraai uitgewerkt. Op beide locaties was het voor de jury een moeilijke opgave om een winnaar aan te wijzen. Het werd op Socrates tenslotte de groep van Mevr. Schumm over een Centaur die zijn eigen volk verliet om een mens te kunnen worden ten koste van zijn familie en grote liefde die de eerste plaats mocht bekleden. Op Athena won klas 4K, met een variant op het klassieke opvolgingsdrama, dat zich afspeelde in een florerend schoonmaakbedrijf. We kijken al weer uit naar volgend jaar, hopelijk wat later in het seizoen: Op Socrates speelde men buiten. Alle lof voor de spelers die gehuld in Oudgriekse kledij en vaak barrevoets de kou trotseerden! Foto's staan op It's.