Nieuws_dec_2010
Goede doel 2009: bericht uit Kenia | 04-01-2011

Sven Kruizinga
Vorig jaar steunden wij met de kerstactie de Shoulder 2 Shoulder foundation. Ik kreeg in de vakantie deze mail van Shoulder 2 Shoulder.

Wij hebben een geweldige donatie mogen ontvangen van € 15.000 dankzij de kerstactie op uw school. Zoals afgesproken wordt deze donatie aangewend voor het geven van onderwijs aan kansarme kinderen. Momenteel hebben wij de verantwoording over 35 kinderen en 25 ex-straatjongens die allemaal naar school gaan. Met ingang van januari 2010 was het mogelijk om hen naar een betere school te laten gaan. In Kenia wordt onderscheid gemaakt tussen een regering school en een privé-school. Kenmerkend voor een privé-school is dat men met kleinere klassen werkt en de leraren over het algemeen beter zijn opgeleid. Alle kinderen van het weeshuis gaan nu naar zo'n school en tevens een gedeelte van de ex-straatjongens. Uw donatie heeft hieraan een geweldige bijdrage geleverd.

Daarnaast kan ik u vertellen dat wij in januari gaan starten met de bouw van een schooltje in een zeer arme gemeenschap. De oudste generatie heeft lepra en door het stigma worden zij verstoten. Dit heeft ook effect op hun kinderen, kleinkinderen en achter kleinkinderen waardoor zij geen toegang hebben tot medische zorg en educatie. Momenteel zijn er 70 kinderen die nog nooit naar school zijn geweest. Voor hen willen we graag een schooltje bouwen zodat ze kunnen leren lezen en schrijven en hun toekomst veiligstellen. Een gedeelte van uw donatie zal gebruikt worden voor de bouw van deze school.

Ik vertrek in januari zelf naar Kenia voor 10 weken. Wie interesse heeft om mij en de bouw van de school te volgen, kan dat doen via www.inekeinkenia.reismee.nl. Daar zullen ook de foto's van de vordering van de bouw van de school op vermeld worden. Nogmaals hartelijk dank voor de bijdrage die geleverd werd!

Namens het bestuur van Shoulder 2 Shoulder foundation,

Ineke van Huuksloot