Nieuws_okt_2013
Gevolgen Wet Kwaliteit in Verscheidenheid | 17-10-2013

Sven Kruizinga
Op de speciaal ingelaste ouderavond van 16 oktober, waar we zeer veel ouders van zesdeklassers mochten verwelkomen, hebben de decanen de gevolgen uiteengezet van de wet Kwaliteit in Verscheidenheid. Voortaan moeten aanstaande studenten zich voor 1 mei hebben ingeschreven voor een studie. Wie zich daarna inschrijft, verliest zijn toelatingsrecht en is afhankelijk van de opleiding of hij mag beginnen aan zijn studie. Ook zal iedereen een studiekeuzecheck ondergaan en mogelijk ook in gesprek treden met iemand van de beoogde vervolgopleiding. Soms zullen die gesprekken plaatsvinden in een periode waarin veel eindexamenreizen plaatsvinden. Wie niet verschijnt op het gesprek, kan zijn toelatingsrecht verliezen. Zesdeklassers moeten zich dus goed informeren over het traject van hun beoogde vervolgopleiding. Leerlingen met vragen kunnen zich altijd melden bij de decanen. Op verzoek van de aanwezigen is de prezi over dit onderwerp openbaar gemaakt. De presentatie is hier te bekijken.