Nieuws_mrt_2014
Gemeenteraadsdebat Stedelijk Gymnasium | 13-03-2014

Ani Grigorian, docent in opleiding
Vertegenwoordigers van politieke partijen in debat tegenover 240 scholierenAfgelopen dinsdag 11 maart vond in de aula van het Stedelijk Gymnasium Leiden een uniek gemeenteraadsdebat plaats. Het publiek van de (kandidaats)raadsleden bestond namelijk uit de gehele vijfde klas, zo’n 340 leerlingen. Ook de organisatie was in handen van een achttal maatschappelijk betrokken leerlingen. Zowel de leerlingen als de vertegenwoordigers van de partijen (CDA, Christen Unie, D66, GroenLinks, PvdA, Partij voor de Dieren, SP, Stadspartij Leiden Ontzet, VVD) waren zeer enthousiast. Met dit debat en de andere activiteiten omtrent de gemeenteraadsverkiezingen (onder andere de scholierenverkiezing aankomende vrijdag), haalt het Stedelijk Gymnasium politiek de school binnen.