Finale Duurzame Stad klas 5 | 29-06-2018

Rick van Leeuwen en de sectie AK
Voor het vak aardrijkskunde zijn leerlingen uit de 5de klas deze module druk bezig geweest met het opstellen van duurzaamheidsplannen voor Leiden. Binnen alle clusters zijn groepen van ongeveer zes leerlingen aan de slag gegaan met het verduurzamen van één district in de stad. Na de eerste selectieronde mochten in totaal zes groepen (drie van Athena en drie van Socrates) meedoen aan de finale op Athena. Hier lieten de groepen hun ideeën zien aan de vakjury die door de Stichting Duurzame Stad was samengesteld.
Na een intensieve middag met een pitch en lobbyronde gingen de juryleden in beraad. Het was lang wachten maar uiteindelijk was de jury tot een top drie gekomen. De derde plaats (cluster de Boer) kreeg een pak biologische stroopwafels mee naar huis en de tweede plaats (cluster Knoth) mocht de maag vullen met Tony Chocolonely repen. Toen volgde het moment waar iedereen op had gewacht, want wie ging er vandoor met de hoofdprijs: een chocolocade workshop van Cacao voor jou en een bezoek aan één van wethouders van Leiden. Uiteindelijk ging de eer naar de groep Morslevend van Romelia Kern, Kika Frohwein, Owen McErlean, Ilse Meurs, Erke Venstra en Isis Verseef. Ondergetekende was als docent van deze groep natuurlijk ontzettend trots dat zij de jury hebben weten te overtuigen met hun duidelijke en enthousiaste verhaal over o.a. autarkische flats, watertaxi’s en een tegel-plant-inruilsysteem. Hopelijk is de wethouder binnenkort net zo enthousiast!

Duurzame groet,