nieuws_apr_16
Festival de théâtre en français | 22-04-2016

Géraldine Clerc en Marjoleine de Jong
Voor de tweede keer heeft het SGL meegedaan aan het Festival de théâtre… helemaal in het Frans op dinsdag 4 april op De Amersfoortse Berg! 9 enthousiaste leerlingen uit klas 2 van zowel Athena als Socrates hebben op verschillende maandagmiddagen samen met elkaar de uitvoering voorbereid. Aan dit project deden zes andere scholen uit het hele land mee. Van iedere school presenteerde een groepje tweedeklassers een zelfgekozen verhaal uit Le Petit Nicolas, een Franse kinderboekenserie. Het Stedelijk heeft Djodjo gespeeld, een verhaal over een Engelse jongen die bij Nicolas in de klas komt om Frans te leren. Un énorme bravo à Nuria, Florian, Marou, Mette, Ianthe, Joséphine, Catootje, Eva et Layla. Jullie hebben het geweldig gedaan! Hartelijk dank ook aan de ouders die hebben gereden. Zoals le Petit Nicolas het vaak zegt: c’était drôlement chouette!