Nieuws_sept_2010
Félicitations – DELF/DALF | 13-09-2010

Sectie Frans
Sinds twee jaar bereiden onze bovenbouwleerlingen zich tijdens de lessen Frans voor op de Franse DELF scolaire examens. Het Diplome d'études en langue française is een internationaal erkend diploma dat in 160 verschillende landen kan worden behaald middels een officieel examen. Leerlingen kunnen dit examen op de eerste vier niveaus van het Europees Referentiekader afleggen: A1, A2, B1, B2. Voor leerlingen die deel willen nemen aan het examen wordt de DELF-training buiten de lessen uitgebreid met een aantal extra examentrainingen. Naast de lessen ter voorbereiding op de examens van het DELF is een kleine groep leerlingen zich ook aan het voorbereiden op het wetenschappelijke DALF-examen. In juni heeft voor het eerst een leerling van onze school aan dat examen deelgenomen met goed resultaat!

De volgende leerlingen behaalden afgelopen schooljaar hun diploma:

• Victor van Dam - B1
  • Luc van Edixhoven – B2
  • Martine Feteris – B2
  • Elisah van Kempen – B1
  • Lisanne Labuschagne – B2
  • Roxanne van Rijn – A2
  • Eline Westra DALF - C1

De sectie Frans feliciteert hen met dit geweldige resultaat! Ook dit schooljaar zullen wij in alle bovenbouwlessen Frans de training voor het DELF scolaire voortzetten. Meer informatie over versterkt talenonderwijs volgt via de schoolsite en is te verkrijgen via mevrouw Greve en mevrouw Bouman en op It's Learning.