nieuws_aug_2016
Excellentie op school: Benjamin Dutruel behaalt C1-niveau Frans | 19-08-2016

Sectie Frans
In juni 2016 heeft Benjamin Dutruel, klas 6, het Franse staatsexamen DALF afgelegd op C1-niveau. Veel van onze leerlingen met Frans in hun pakket doen het DELF-examen (Diplôme des Etudes en Langue française). Zij sluiten hiermee hun opleiding Frans op de middelbare school af met een internationaal erkend certificaat op B1 of B2 niveau. Benjamin ging echter een stapje verder, en waagde een poging het Diplôme Approfondi de Langue Française op C1-niveau: de verdieping dus! Voor dit examen is Benjamin afgereisd naar het Institut français in Amsterdam waar hij examen moest doen in de vier vaardigheden spreken, schrijven, lezen en luisteren. Dit week-eind is de uitslag binnengekomen: van de in totaal te 100 te behalen punten, heeft Benjamin 88 punten behaald (met 25/25 punten voor lezen)! De hele sectie Frans is ontzettend trots op Benjamin en feliciteert hem met dit prachtige resultaat! Bravo!