Nieuws_feb_2011
Europa ontvangt Eline met open armen! | 09-02-2011

Sectie Frans
Eline Westra uit klas 6 mag Nederland op Europees niveau gaan vertegenwoordigen als Nederlandse winnares van de Europese vertaalwedstijd Juvenes Translatores. Op dinsdag 23 november 2010 namen vijf leerlingen van onze school deel aan Juvenes Translatores. Drieduizend deelnemende leerlingen uit alle Europese lidstaten moesten een tekst uit een Europese taal vertalen naar hun moedertaal. De leerlingen van onze school kozen voor de talen Frans, Duits en Spaans als brontaal.

Zesentwintig Nederlandse scholen namen deel aan deze wedstrijd met hun vijf beste vertalers. Eline Westra won met haar vertaling van de tekst L’Europe tend les bras à Julien van al deze leerlingen de eerste prijs van Nederland. Eline mag daarom ons land (en natuurlijk ook onze school) vertegenwoordigen tijdens een driedaags verblijf in Brussel.

Bekijk hier de vertaling van Eline.

Bekijk hier de Franse tekst.

Bekijk hier het nieuwsbericht op de site van de Europese Unie.