Nieuws_feb_2010
Eline Westra wint Parijsreis! | 25-02-2010

Sectie Frans
Dit jaar werd voor de tweede keer in Nederland de Prix du Jeune lecteur georganiseerd door de Franse ambassade en de Vereniging Leraren in de Levende Talen. In heel Nederland lazen leerlingen uit klas 5 en 6 VWO en 5 HAVO het prachtige boek La petite fille de M. Linh van Philippe Claudel. Begin januari schreven alle deelnemende leerlingen gelijktijdig in hun eigen school een dialoog tussen diverse personages uit het boek in het Frans!
Op donderdag 11 februari zou Philippe Claudel zelf de prijzen uit komen reiken. Vol spanning reisden wij af naar het Montessorilyceum in Amsterdam waar wij helaas direct bij aankomst vernamen dat Philippe Claudel in de sneeuw vast was komen te zitten en dus niet aanwezig zou zijn. Een grote teleurstelling. Een presentatie van Margot Dijkgraaf van het NRC maakte veel goed.

De jury wist de prijsuitreiking tot op het allerlaatste moment spannend te maken, maar uiteindelijk kwam het verlossende woord. Eline Westra uit klas 5 won de eerste prijs in de categorie VWO5: een reis naar Parijs! De eerste prijs in de categorie VWO6 ging naar Louise Douma van het Maasland college in Oss.

Lees hier het verslag van Margot Dijkgraaf in de NRC.