Eervolle vermeldingen expositie ARS | 25-06-2018

Bert Steensma
Gisteren was de afsluitende bijeenkomst van de expositie van examenwerk van leerlingen met het vak kunst in hun pakket. Het cluster klas 5 Athena was met een indrukwekkende collectie werk vertegenwoordigd. De vakjury oordeelde dat twee van onze leerlingen een eervolle vermelding verdienden: Niamh van den Heuvel en Saskia Matsuura. Gefeliciteerd!

Uit het juryrapoport:

Niamh van den Heuvel
Never judge a book by its cover
Dit boek toont op iedere bladzijde steeds weer een kleine onthulling van de maker. Omdat de informatie gedoseerd wordt vrijgegeven, blijf je als beschouwer geboeid doorlezen, omdat je wilt weten hoe het verder gaat en hoe het afloopt. Dit kunstwerk ontroert de jury door zijn indringendheid en kwetsbaarheid.

Saskia Matsuura
The city is our playground
Dit kunstwerk bestaat uit een heel knap gekozen compositie van mensfiguren (volwassenen en kinderen) en hoogbouw dat er heel gelikt uitziet. Alles klopt, en toch ook niet. De kinderen en mensen spelen onbevreesd tussen de gebouwen met plezier. Er is geen greintje angst zichtbaar. Het kunstwerk voelt licht, surrealistisch en speels. Het voelt vertrouwd aan omdat de kans groot is dat je eerder iets soortgelijks hebt gezien. Niet in het wakkere leven, want de sfeer is een hele bijzondere die alleen voorkomt in dromen daar waar de ratio niet meedoet en alleen gevoel regeert. Daar aan de andere kant van de menselijke geest waar en alles mogelijk is en je dat heel normaal vindt.