nieuws_apr_16
EEP | 14-04-2016

Mojca Kloos en Lotti Takken
Ciao tutti!
EEP, European Educational Project, is een uitwisselingsproject met Liceo Scientifico Galileo Galilei in Voghera, Italië. Het project staat in het teken van duurzaamheid. Ongeveer een half jaar geleden zijn wij een week in Voghera geweest en hebben ons daar beziggehouden met dingen als groene energie, het tegengaan van verspilling en duurzaam geproduceerd (en vooral lekker) voedsel.

Afgelopen vrijdag hebben wij dan eindelijk onze Italiaantjes, ingepakt in sjaals en mutsen, hier mogen ontvangen. Na een warme douche waren ze genoeg opgewarmd om te beginnen aan een vol programma. We begonnen met een bezoek aan Amsterdam, waar we een filmworkshop in het EYE hebben gedaan en een volledig duurzame werkplaats, De Ceuvel, hebben bekeken. Ook hebben we research moeten doen naar uiteenlopende onderwerpen, variërend van supermarkten tot reisbureaus. Tijdens deze opdrachten zijn er allerlei vragen in ons naar boven gekomen. Is Albert Heijn wel zo duurzaam als ze claimen te zijn? Kunnen we nieuwe manieren bedenken om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen? Wat kunnen wij zelf doen om papierverspilling tegen te gaan? De mix van Engels met een Nederlands accent en Engels met een (sterk) Italiaans accent zorgt hierbij voor een interessant debat. Het slot debat is vrijdag ochtend in het stadshuis waar we worden verwelkomd door de wethouder van duurzaamheid!

Naast serieuze zaken, hebben we gelukkig ook veel tijd gehad voor leuke dingen. We zijn met z’n allen naar Musa Classic geweest, zijn uitgewaaid op het strand en hebben veel terrasjes bezocht. Maar na een week lang fietsen, bitterballen eten, posters maken, vallen met de fiets en liedjes & filmpjes maken om mensen zo ver te krijgen zelf ook eens iets duurzaams te proberen en te blijven doen, is het vrijdag tijd om afscheid te nemen van onze Italiaantjes. We hebben het allemaal erg naar onze zin gehad en hopen ze misschien ooit nog eens te zien.
Maar voor nu: Arrivederci!


Terug naar voorpagina ยป