Nieuws_jan_2010
Eating Animals – E.E.P. | 25-02-2010

Anne Reichart – Anjo Roos: EEP
Of wij Menominees, die niet meer van de aarde nemen dan deze geven kan, zullen worden is nog maar de vraag. Toch moeten wij uiteindelijk zelf onze planeet redden en onze omgeving leefbaar maken. Geïnspireerd door het zojuist gepubliceerde “Eating Animals” van Jonathan Safran Foer zullen de leerlingen van het EEP eerst onder de bezielende leiding van o.a. een kok van de voedingszaak “Puur” de biologische kant van onze eetwijze bekijken. Zoals Foer zegt: “…someone who regularly eats factory-farmed animal products cannot call himself an environmentalist without divorcing that word from its meaning”.
De andere internationaliseringsprojecten van dit jaar: NUS, BLP en BLEP zijn al langer aan de slag, maar het EEP heeft gewacht met de kick-off tot we intrek konden nemen in het nieuwe Socrates. Maandag 11 januari is het zover; van 12.30 tot laat in de middag zullen wij bezig zijn met The City for Man, ons duurzaamheidsproject met studenten uit Voghera – Italië.
Experts op het gebied van architectuur (dhr Groeneveld), biologische landbouw (dhr Guijt) en mobiliteit (dhr vd Stok) zullen de leerlingen aan het denken zetten en een goede basis leggen voor onze debatsessies straks in april. Wat de leerlingen er zelf van vinden? Wordt vervolgd…