nieuws_mrt_2016
Docenten krijgen workshop van LEMUN-leerlingen | 17-03-2016

Elise Bouman
Op donderdag 10 maart verzorgden 7 leerlingen en 2 oud-leerlingen van onze school samen met leerlingen van het Wolfert tweetalig een workshop tijdens een Masterclass van de Nederlandse School, een opleiding voor docenten die proberen het onderwijs van de toekomst vorm te geven.
Na een lezing door de heer Erik Koppe van de Leiden Law School over de juridische aspecten van een gewapende interventie in Irak en Syrië, in de prachtige Lorentzzaal, namen de bezoekers van de masterclass deel aan twee verschillende workshops: een workshop "Law in a changing world”, met een bijzonder experiment met M&Ms door Errol Ertugruloglu, docent Social Studies aan het Wolfert tweetalig en een workshop MUN door de aanwezige leerlingen.
Onze leerlingen maakten samen met hun Rotterdamse vrienden als MUN-experts de 50 aanwezige docenten en andere geïnteresseerden wegwijs in de regels en geheimen van de vergaderingen van de Verenigde Naties. Alle bezoekers aan de masterclass vertegenwoordigden ieder een land en debatteerden in het Engels over een gewapende interventie onder leiding van Rusland, hierbij werden zij gesoufleerd door de aanwezige leerlingen. Het geheel werd vakkundig voorgezeten door onze vierde klas leerling Fleur Walravens en onze oud-leerling Frans Rotteveel Mansveld.
Alle aanwezigen waren zeer onder de indruk van het hoge niveau van het Engels en de inhoudelijke kennis van alle aanwezige leerlingen.