nieuws_apr_2016
Diploma’s Pre University College | 11-04-2016

Sven Kruizinga
Maar liefst acht leerlingen van onze school kregen donderdag hun diploma van Pre University College.
Anderhalf jaar lang volgden zij universitair onderwijs naast hun gewone schoolwerk. Trots feliciteren wij hen met deze prachtprestatie!

Beste Julia en Rebecca Brink, Maxime Kok, Rosalie van Onzenoort (Socrates), Jippe van Dunné, Zaza Jung, Annemiek van Ravensberg, Floris Tijhuis (Athena): hartelijk gefeliciteerd met het succesvol deelnemen aan Pre University College van de Universiteit Leiden! Tijdens een mooie traditionele slotceremonie donderdag in de Hartenbrugkerk werden de ‘laureaten’ terecht in het zonnetje gezet. Daar werd ook de Jan Kijne onderzoeksprijs uitgereikt voor het beste Pre-profielwerkstuk. Hoewel die eer naar een duo van een andere school ging, zaten Julia en Rebecca Brink (onderzoek naar piekeren) en Zaza Jung (John Gardners Grendel) wel bij de zes genomineerden (uit zo’n 50 onderzoeken) die uitvoerig gecomplimenteerd werden voor het getoonde niveau en stijl. Daarnaast was Zaza ook één van de drie Pre-studenten die in de volle kerk een toespraak mocht houden over vrijheid. Dat deed ze met verve.

Het is niet makkelijk om geselecteerd te worden voor Pre University College. Je eindgemiddelde in klas 4 moet een 8,0 zijn, maar liefst hoger. Daarnaast moet je een brief schrijven, een toets maken en debatteren om te laten zien wat je in huis hebt. Scholieren uit half Nederland doen mee en de concurrentie is groot. Veel scholen zijn blij als er één leerling aan het programma mag deelnemen. Dat er maar liefst acht Leidse gymnasiasten hun diploma in ontvangst mochten nemen, vervult ons dus met trots. Zij hebben de eerste stappen van een academische carrière al gezet; we wensen ze heel veel plezier en succes bij de volgende!