Nieuws-mei-2014
De fiets komt eraan! | 12-05-2014

Webredactie
Vrijdag 9 mei, stond onze school stil bij de ziekte ALS. ALS is een zenuwaandoening. De zenuwen sterven af waardoor uiteindelijk ook de spieren aan kracht verliezen en tenslotte helemaal niet meer functioneren. De ziekte is tot op heden niet behandelbaar, waardoor de gemiddelde levensverwachting van een ALS-patient slechts drie tot vijf jaar is.
Afgelopen jaar bereikte ons het bericht dat een zeer gewaardeerde college van ons aan deze ziekte lijdt. Op Athena heeft vandaag een commissie van derdeklassers en op Socrates heeft een commissie van derde- en vierdeklassers een "kerstactie-mini" op touw gezet. Daarnaast heeft een groot aantal leerlingen gisterenavond (cup)cakes, brownies, pizza's, tulbands e.d. gebakken. Vanmorgen lag er een berg lekkers, vanmiddag was alles op.
Het resultaat was geweldig. Er is 2269.55 Euro opgehaald. Dit bedrag wordt overgemaakt naar de Stichting ALS op de weg! Deze stichting stelt speciale fietsen ter beschikking aan ALS-patiënten, waardoor ze langer mobiel kunnen blijven.
Inmiddels kunnen we melden dat de fiets onderweg is!