Nieuws_mrt_2011
De Aardrijkskunde Olympiade Nederland | 10-03-2011

Sectie Aardrijkskunde
De Aardrijkskunde Olympiade is een wedstrijd voor HAVO/VWO-leerlingen die belangstelling hebben voor het vak aardrijkskunde. Alle HAVO/VWO bovenbouwleerlingen met aardrijkskunde in hun pakket zijn uitgenodigd om mee te doen. De strijd gaat erom wie de beste aardrijkskunde-leerling van Nederland wordt.
Wie kunnen mee doen?
Alle bovenbouw HAVO/VWO leerlingen die op 1 juni 2011 minimaal 16 jaar en maximaal 20 jaar zijn kunnen meedoen.
De voorronde is op dinsdag 15 maart 2011 en bestaat uit een theorietoets die je op school maakt binnen de tijd van 120 minuten. De docent kijkt vervolgens de antwoorden na en stuurt het resultaat boven een bepaalde score naar de organisatie van de Olympiade.
Deze organisatie selecteert vervolgens de beste leerlingen. Zij worden uitgenodigd om naar de eindronde te komen, die gehouden wordt in Utrecht, op 6, 7 en 8 juni 2011. Je kennis wordt serieus getoetst, maar het gastinstituut verzorgt samen met de studentenvereniging allerlei andere activiteiten.
De finale bestaat uit 2 delen: een theorietoets en een veldwerktoets. Ter voorbereiding op het veldwerk kan er eventueel eind april een voorbereidingsdag worden georganiseerd, waarbij je aanwezigheid vereist is. In het geval van een veldwerk- voorbereidingsbijeenkomst, hoor je zo snel mogelijk waar en wanneer je verwacht wordt. Vooral bij de uitwerking van het veldwerk kun je al je creativiteit kwijt, eventueel via een power-pointpresentatie.
Uit deze finalisten komen 3 winnaars. Eén voor de theorieprijs, één voor het beste veldwerk en de hoofdwinnaar die op beide onderdelen de meeste punten heeft verzameld. Deze winnaars worden tijdens de feestelijke prijsuitreiking op de laatste dag van de finale bekend gemaakt.
Nog voor de zomervakantie zullen de winnaars (samen met de winnaars van de andere 5 Olympiades) door het ministerie van OC en W ontvangen en gehuldigd worden.
Kortom, heb je belangstelling geef je dan via de schoolmail op bij:
De heer de Boer voor Athena en de heer Colmjon voor Socrates.
Voor Athena wordt de voorrondetoets afgenomen op 15 maart  vanaf 14.30 in B11 (heb je het 7e uur les dan schuif je wat later aan) en voor Socrates ook op 15 maart vanaf 14.30; Kijk op de monitor in welk lokaal.