Nieuws_apr_2010
D66 de grootste partij op het SGL | 20-03-2018

Coen de Witt Wijnen
Vorige week hing de school vol met verkiezingsposters. Alle negen deelnemende partijen in de gemeenteraadsverkiezingen van Leiden waren vertegenwoordigd. De vijfde-klassers hielden zich bezig met de campagne. PvdA-pennen, VVD-ballonnen, D66-vlaggetjes op zelfgemaakte SP-flyers: alles werd uit de kast getrokken om de grootste partij te worden van het Stedelijk Gymnasium Leiden.

Op Athena was de uitslag uiteindelijk duidelijk: D66 was de grootste partij. Met 30,2 % van de stemmen hield de partij van lijsttrekker Paul Dirkse GroenLinks (25,1 %) en de VVD (14,9 %) achter zich.
Op Socrates waren de verschillen een stuk kleiner: Hier haalde juist GroenLinks de meeste stemmen binnen (24,7 %). D66 volgde met 22, 4 % van de stemmen op korte afstand en VVD maakte met    18,5 % de top drie compleet.
In totaal hebben er 1.621 leerlingen gestemd. 724 op Socrates en 897 op Athena. Dit betekent een opkomst van 93,6 %!
Hier de volledige uitslagen van alle leerlingen van beide locaties:
1.       D66                                                   26,7 %
2.       GroenLinks                                       24,9 %