Nieuws_okt_2010
Cyrano de Bergerac | 27-10-2010

Sectie Frans
Voor bovenbouwleerlingen met het vak Frans in hun pakket (of op contract) organiseert de sectie Frans dit jaar weer een nieuw Franstalig theaterproject: "Cyrano de Bergerac". Na het succes van het Molière-, Candide- en Sartreproject zullen wij dit jaar dit wereldberoemde toneelstuk van Edmond Rostand in gaan studeren.
Het theaterproject begint op vrijdag 12 november met een toneeldag die duurt van 9 tot 16.00 uur. Tijdens het ochtendgedeelte worden de schrijver en de tekst bestudeerd onder leiding van een Franse docente. ‘s Middags zullen alle leerlingen deelnemen aan een Franstalige theaterworkshop onder leiding van een Franse acteur/regisseur. Na deze eerste dag ontvangt iedere deelnemer zijn rol en de tekst. Samen met de andere deelnemers en de docenten Frans wordt het stuk ingestudeerd. Op maandag 7 maart komen de acteurs terug om na een dag repeteren het stuk samen met onze leerlingen uit te voeren voor publiek. Naast de twee theaterdagen in november en maart met de Fransen zullen wij tussendoor ongeveer 3 tot 4 keer bij elkaar komen. De data van deze bijeenkomsten worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Voor dit project is actieve deelname en enthousiasme het allerbelangrijkste. Een perfecte beheersing van het Frans is niet vereist. Leerlingen uit klas 5 en 6 die actief deelnemen aan het project kunnen dit project mee laten tellen voor hun literatuurlijst.

Inschrijving voor dit project kan door een mail te sturen aan mevrouw E. Bouman.

Voor meer informatie over het project kunnen jullie contact opnemen met mevrouw de Jong (Athena), mevrouw Bouman (Socrates) en mevrouw Clerc (Socrates).