Nieuws_mei_2013
Charlotte Groenendijk wint tweede prijs! | 16-05-2013

Elise Bouman (docent Frans)
In januari nam een groep enthousiaste leerlingen deel aan de wedstrijd "prix du jeune lecteur" georganiseerd door het Institut fançais de Vereniging voor Leraren in de Levende Talen. Zevenhonderd leerlingen in heel Nederland lazen de Franse roman No et moi van Delphine de Vigan en namen deel aan deze wedstrijd. In januari kregen alle deelnemers 2,5 uur de tijd om een Franstalig artikel te schrijven voor een schoolkrant waarin ze hun medeleerlingen bewust moesten maken van de problemen van dakloze jongeren. Van iedere school mocht alleen de beste tekst worden ingestuurd. Een deskundige jury bestaande uit drie docenten Frans koos namens onze school de tekst van Charlotte Groenendijk uit klas 5.

Op woensdag 24 april mochten 4 leerlingen van onze school de prijsuitreiking meemaken op het Barlaeus gymnasium in Amsterdam. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst konden de leerlingen eerst de schrijfster ontmoeten en haar ook persoonlijk vragen stellen. De tekst van Charlotte werd tweede in de categorie 5 en 6 VWO, een bijzonder prestatie!
Na de prijsuitreiking mochten alle aanwezig schoolwinnaars op de foto en vond er nog een signeersessie plaats.

Lees hier de tekst van Charlotte