Nieuws-april-2014
Brand Los! | 14-04-2014

Mario Verkooijen
Afgelopen weekend heeft in het Scheltemacomplex het kunst- en muziekfestival ‘Brand Los!’ plaats gevonden. Dit was een initiatief van Ark of Art, een kunststichting met als doel Leiden creatiever te maken d.m.v. workshops, festivals en exposities. Een van de oprichters is Justine Cornelissens, oud-leerling van het SGL. Dankzij haar inzet heeft een aantal leerlingen van ons meegedaan aan dit festival. Met veel plezier en inzet hebben zij deelgenomen aan een workshop naar keuze waaronder schilderen, illustratie, mode ontwerpen of fotografie. Dit onder deskundige begeleiding van kunstenaars en docenten. De opdracht was om een artistieke  ‘brandbrief’ te maken over een maatschappelijk onderwerp. Maar dan op persoonlijke manier vormgegeven. Zondag was het resultaat te bewonderen en werden er ook prijzen gegeven door het publiek en een vakjury. Met trots kan ik melden dat Emma de Heus de tweede prijs van het publiek heeft gekregen. Maar ook de jurk van Hester Mauduit en de illustratie van Josefien Kwakkenbos waren zeer de moeite waard. Niet iedereen kan natuurlijk in de prijzen vallen. Het belangrijkste is dan ook om met veel plezier aan dit fantastische initiatief geheel gratis deel te nemen. Hopelijk doen er volgend jaar nog meer leerlingen van onze school mee.