Nieuws_juli_2017
BLP: Wie gaat er mee naar St-André? - Informatie over het Bruxelles-Leiden Projet | 09-06-2017

Mme van Moorsel, M van Eeghen, Mme Greve
Zit je in klas 3 en heb je Frans gekozen (in je pakket of op contract)? Lijkt het je leuk om met een groep leerlingen van je eigen leeftijd in Brussel kennis te maken en je Frans "in het echt" te testen? Schrijf je dan in voor BLP!

Wat houdt het in:
- in de week van 18-22 september komen de Brusselse leerlingen bij ons op bezoek. Je "correspondant" logeert tijdens deze week bij jou thuis, gaat met je mee naar school, doet mee met jouw dagelijkse activiteiten. Verder doen we allerlei activiteiten met de hele groep (zoals een dagje Amsterdam, sport, gezellig eten, voorbereiden van originele presentaties). - in een nog nader te bepalen week in maart (wordt zsm gecommuniceerd) gaan we naar Brussel. Je logeert dan bij jouw "correspondant", gaat met hem of haar mee naar school (lessen in het Frans volgen) en we doen allerlei activiteiten om elkaar en de stad beter te leren kennen (zoals bezoek aan het Europees Parlement, bezoek aan een chocolaterie, theaterbezoek, toneel spelen en nog veel meer).

Hoe kun je je aanmelden?

In de loop van deze week zal een van ons bij jullie langs komen in de les. Je ontvangt dan een motivatieformulier en een matchingsformulier. Hier vind je ze ook. Deze formulieren lever je in tijdens de grote pauze op donderdag 15 juni.

Na de zomervakantie hoor je zo snel mogelijk of je geselecteerd bent. Daarna krijg je uiteraard nog veel meer informatie.

A bientôt dans vos classes!