nieuws_mrt_2016
BLP – Bruxelles Leiden Project 2015 – 2016 | 07-03-2016

Nicky en Raisa
Bonjour tout le monde, wij, een aantal leerlingen uit de vierde klas van Socrates & Athena deed mee aan een uitwisseling met de leerlingen van het instituut Saint-André in Brussel. De Belgen kwamen eind september naar ons toe en wij gingen na de voorjaarsvakantie naar hen toe. We werden onthaald in onze uniforms met een heerlijke maaltijd en nadat alle omhelzingen waren uitgedeeld moesten we meteen aan de slag met lessen in het Frans.
De dagen daarna gingen we op bezoek bij het Europees Parlement, het Atomium en hebben we presentaties gehouden over de bezienswaardigheden in Brussel. We hadden op donderdag nog een fantastische ervaring in de chocolaterie waar iedereen mocht proeven en er werd uitgelegd hoe chocola het beste te eten valt. Met veel lopen en rennen voor de metro, hebben wij alle delen van Brussel leren kennen. Maar natuurlijk waren er ook andere soort activiteiten. Zo moesten we vooraf al een toneelstuk voorbereiden in het Frans en de Belgen in het Nederlands. Dit zorgde voor de nodige spanningen maar toch ook voor veel gelach. Verder was er een sportmiddag en aten we met alle families in de kantine op school. Met veel moeite werd ons antwoord op de vragen toch vaak ‘’oui’’ maar aan het einde van de week spraken we toch bijna uitstekend Frans.
Natuurlijk hadden we ook vrije tijd waarin we erop uittrokken in het wilde Brussel. Hierin werden vooral sandwiches gekocht of in het huis van de Belgen middagdutjes gedaan. Al met al hield iedereen er een chronische slaaptekort aan over maar ook vooral een geweldige week met veel humor!