Nieuws_okt_2015
BLP Leidenweek groot succes! | 05-10-2015

Marie-Louise Greve, Jacob van Eeghen, Eline van Moorsel
Beter weer en betere matches tussen Belgische en Nederlandse leerlingen hadden we ons niet kunnen wensen voor de eerste week van uitwisselingsproject BLP!
Na een zeer warm welkom op maandagmiddag met cupcakes en een stadswandeling is er op dinsdag na de lessen lekker fanatiek in het zonnetje gesport. De woensdag hebben we in Amsterdam doorgebracht met een rondleiding door de Joodse buurt (ihkv het thema WOII) en een bezoek aan het Rijksmuseum (ihkv het thema Gouden Eeuw). Daarna mochten de leerlingen thriftshoppen om zich te kunnen verkleden als dier en zo een afbeelding na te maken voor het monument op de Dam. De donderdag stond in het teken van de twee eerder genoemde thema's. Onze leerlingen hadden met hun correspondenten een presentatie voorbereid die zij aan familie en vrienden lieten zien. Bovendien was er een heerlijk diner geregeld waarvan we allemaal hebben genoten. Na de laatste selfies en groepsfoto's zijn de Belgen op vrijdagmiddag weer huiswaarts gekeerd. Wij kijken terug op een zeer geslaagde week en kunnen niet wachten totdat we in februari in Brussel op bezoek gaan!